May 272013
 

Foto 365 2013-05-27

Foto 365, foto nummer 147, måndag 2013-05-27
Tog en snabb vända för att logga en geocache, Airport BMA. (Sthlm). BMA i geocachens namn är identiteten för flygplatsen Stockholm Bromma enligt IATA’s kodsystem. Platsindikatorn för samma flygplats enligt ICAO är ESSB. BMA är den mer kända för vanliga svensson eftersom den används av biljettagenter, står på biljetter och står på bagagetaggar. ESSB används av piloter och är den kod som t.ex. skrivs i färdplaner. I bakgrunden syns en Douglas Commercial DC-3 aka C-47 Skytrain (militär beteckning). Det efter det flygplanet som vår äldste son Douglas är namngiven. I förgrunden en taxande British Aerospace BAe 146-300 Avro RJ100.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.