May 242013
 

Foto 365 2013-05-24

Foto 365, foto nummer 144, fredag 2013-05-24
Sitter ute på balkongen och testar min kikare som Hanna gav mig i 40-årspresent. Provar lite olika tekniker att fota genom den. Det kul om man behärskar det när man sitter på pass under jakten och något spännande dyker upp. Det är faktiskt rätt svårt. Med min iPhone 5 är det väldigt svårt. Mycket känsligt hur man får optiken i telefonens kamera i linje med optiken i kikaren samt avståndet mellan linserna. Det här fotot är taget med kompaktkameran. Den är mycket mer förlåtande. I kikaren, en Swarovsik EL Range 10×42, är det inbyggd laseravståndsmätare. Nu fotade jag i vänstra ögats optik. Där projiceras uppmätt avstånd. I högra ögats optik ser man riktpunkten dit avståndet mäts (och den syns naturligtvis inte på denna bild). Kikaren har extremt bra ljusgenomsläpp, skärpa och påverkar inte färger. Går inte att ge rättvisa genom ett foto som detta.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.