Dec 252011
 

I flera år har jag känt till Fjällräven Classic, ett vandringslopp som årligen arrangeras av Fjällräven i storslagen Svensk natur. Men först på senaste året har jag studerat konceptet närmare och då dröjde det inte lång tid för än jag beslutat mig att genomföra loppet. Det på senaste tiden nytända intresset för Svensk fjällvärld kan säkert kopplas till de trevliga sommarsemestrar vi haft i Grövelsjön de senaste två åren tillsammans med familjen Morgsterious. Gamla idéer och mål har väckts till liv och de kommer inte alla att få uppfyllas genom detta lopp, men vad sjutton, man kan ju inte göra allt samtidigt! 😉 Loppet sträcker sig 110 km från Nikkaluokta via Kebnekaise och med mål i Abisko. Vid Kebnekaise passerar loppet vid STF-stationen och man behöver inte passera via toppen. Annars är just toppen en utav mina gamla mål som legat i dvala.

Nu var jag tillräckligt fokuserad på mitt mål för att anmäla mig. T.o.m. så fokuserad att jag inte tvivlade på att genomföra loppet själv om ingen kompis ville slå följe. Biljetterna släpptes i början på oktober och jag köpte min direkt samma timme som släppet. De populära startgrupperna sålde slut snabbt och i november blev samtliga startgrupper slutsålda, så den som vill hitta en startbiljett nu får försöka köpa från någon som ändrat sig och inte längre vill genomföra. Efter köpet informerades några runt omkring mig att jag köpt biljett i startgrupp 1 och de gavs chansen att själva köpa sina biljetter om de ville följa med. Den jag hade gissat på som säkraste kortet, Jimmy E, avstod erbjudandet till förmån för annat äventyr i samma område. Som familjefar får man prioritera den tid man kan spendera borta från familjen och i sommar blir Jimmys prioritering en topptur på Kebnekaise! Till min glädje hakade Per H på! En kompis med liknande intressesfär som mig.

Nu är det ca nio månader kvar till loppet men förberedelserna har redan börjat. Jag hoppas att få återkomma med fler inlägg om detta. Vi ska träna, välja ut och köpa utrustning, se till att kängorna är så bra vi kan få dem och se till att vi inte testar nyinköpt utrustning för första gången uppe på fjället.

Det här är verkligen något jag ser fram emot, både med glädje och med respekt inför uppgiften!

  5 Responses to “Fjällräven Classic 2012”

 1. Ni har ett härligt och roligt lopp framför er. Har gjort 4 st FC, lika roligt varje gång. Får se om jag skaffar en andrahandsbiljett till årets eller inte. Inte bestämt mig för om det skall bli ett 5:e (DKM+ och AXA Fjällmaraton är samma helg).

  Det roligaste inför första FC är att planera, utrustning, viloplatser osv. Sitta med kartan och drömma.

  Lycka till!

  • Hej Béatrice och tack för din kommentar!
   Visst är det roligt att planera! 🙂 Jag njuter av detta små stunder varje vecka och har gjort det sedan dagen vi köpte biljetterna. Du har erfarenhet som förtjänar respekt! Jag kanske återkommer till dig om jag känner att jag behöver tips på någon punkt.
   Gott nytt år!

 2. Alla mina FC finns beskrivna i detalj i bloggen och i 2 intervjuer hos Fjällräven 🙂

  När man väl är hemma är skrivandet det roliga.

 3. Jag är ruggigt sugen på Fjällräven Classic. Hade jag lyckats nå sydtoppen i höstas så hade jag gärna gått Classic med dig, men nu ska jag göra ett nytt försök i juli så det får bli en annan gång. 🙁
  Ryggsäcken Kajka är kanon, den kommer du bli nöjd med.

 4. Hallåj Högberg!!
  Har du sett att Hilleberg släpper ett nytt tält i år, Ronge. Ett 2mans på 2,1kg.
  Ute i butik i maj, enligt uppgift. Spännande! :0)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.