Mar 242013
 

Brunnsviken 2013-03-24

+3C
Svag vind från nordväst
Loggad med Garmin GPSmap 62s till 13070 meter och total stigning 135 meter.
Under eftermiddagen tog jag en löprunda runt Brunnsviken. Jag försökte följa stigar och gångvägar runt sjön så nära strandlinjen som möjligt. Ett undantag var halvön Tivoli vid Brunnsvikens norra spets där jag genade och ej sprang runt den halvön. Vädret var härligt och det var fler som njöt av dagen. Många åker fortfarande skridskor, skidor eller promenerar på isen. På flera ställen var det väldigt halt. Stigarna runt är isiga och på ställen där solen kommer åt mer har ytan smält, återfrusit och där är det som halast. Gäller att känna efter i stegen så man inte ramlar. I kanterna av stigarna där snö och is inte blivit lika packad av alla vinterns fotgängare har det stundtals smält så att barmark börjar visas. Lite blött och lite geggigt men helt klart en vårkänsla. Jag mätte sträckningen från bilen vid parkeringen, ner till sjön, runt sjön och tillbaka till bilen. Det blev då strax över 13km.

  3 Responses to “Löprunda runt Brunnsviken”

 1. Hej Daniel.
  Snyggt jobbat! Snygg presentation av spåret. Hur bar du dig åt för att spara det så snyggt? Vilket/vilka program har du använt?

  Hälsningar Per (lintott)

  • Hej!
   Först och främst brukar jag ha några rutiner före rundan. Jag börjar med att kalibrera höjdmätaren i GPS’en. Sedan rensar jag allt spårdata i minnet. Då börjar inspelningen med en tom GPS och förutom bilden ovan så kan man fixa ut en höjdkurva också. Om man inte tömmer minnet så borde allt gå att ordna ändå bara man vet hur man gör, men jag har inte lärt mig att i mina program “klippa” ut en del utav ett spår.
   Väl hemma efter rundan tömmer jag GPS’en med Garmins program “Garmin BaseCamp”. http://www.garmin.com/en-US/shop/downloads/basecamp
   I min BaseCamp har jag också lagt in samma karta som jag har i min GPS. I BaseCamp har jag valt att endast visa detta spår och inte allt annat äldre data jag har i min BaseCamp databas. Sedan har jag helt enkelt gjort en print screen på det BaseCamp visar. Om du kollar på ett äldre inlägg, klicka på kategorin löpning, så hittar du en annan metod. Jag har inlägg från löprundor på Djurgården. Där har jag gjort som ovan men med ett extra steg. Jag har högerklickat på spåret i BaseCamp och valt att visa spåret i Google Earth. Då har jag fått flygfoto som grund istället för karta. Sedan print screen som i BaseCamp.
   Jag misstänker att om man letar så borde det finnas massor av program som kan behandla det inspelade spåret om man sparar det som en GPX-fil. Så kan man t.ex. göra på de flesta träningssiter där man kan logga sin träning. Man laddar upp rundan som GPX-fil och siten presenterar den snyggt på karta. 🙂
   Ha det bra!
   /Daniel

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.