Feb 122013
 

Löprunda sträckning Djurgården runt 10300 meter
I söndags var jag ute på en löprunda med Per. Vi testade en sträcka på östra Djurgården, beskrivet i ett tidigare inlägg. Den dagen sprang vi inte runt hela Djurgården, bara östra halvan som blev 6 km. Jag blev lite nyfiken på att testa hela sträckan runt ön så jag gjorde ett återbesök idag. Jag hade gissat att det skulle sluta på ca 12 km. Jag tyckte att västra halvans strandlinje är lite krokigare med fler små uddar. Åter igen loggade jag med min Garmin GPSmas 62s. Det slutade på 10300 meter. På ett par ställen följde jag inte yttervarv slaviskt. Jag hade kunnat springa lite närmare vattnet på några ställen. Jag skippade en udde före Djurgårdsbron (jag sprang motsols) eftersom den udden var oplogad. Efter Gröna Lund tog jag små gränder så nära parken som möjligt men missade en gränd. Vid Waldermars udde är det lite trappor och passager som var oskottat och till sist hoppade jag över den lilla udden vid Estoniamonumentet. Hade jag inte hoppat över dessa små något längre sträckor så kanske slutsträckan varit 200 meter längre. Det var besvärligare före idag. Oplogat hela varvet runt. Där det varit plogat nyligen var det kanske runt 7 cm snö. Temperaturen var strax under nollan och snön var inte alls fast och sträv som i söndags. Fötterna åkte omkring lite i stegen innan de fann fäste. Den utökade delen från söndagens sträcka var trevlig. I varje vall kvällstid med få andra ute. Just sträckan från Djurgårdsbron förbi Junibacken och Gröna Lund fram till strax före Waldermars udde har inte samma flyt med sina gatuhörn och svängar. I sommar med mycket folk ute så hoppar jag gärna över den delen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.