Jan 162012
 

Friluftsfrämjandet Vildmannen


9-10 juni 2012 arrangerar Friluftsfrämjandet Gävle vandringsloppet Fjällräven Halv Classic 2012 Gästrikland. Gävles lokalavdelning har arrangerat halv-classic de senaste åren i Gävles närhet. Det har skett i samarbete med Fjällräven. Nu har inte Gästrikland några kalfjäll att stoltsera med, men det finns en hel del intressant natur! Hela Gästrikland har en variation av vackra skogar, kustlandskap, vattendrag som t.ex. Dalälven och i den norra delen något högre terräng. Nu ska jag erkänna att jag är född i Gävle och uppväxt i Valbo så viss lokalpatriotism gör säkert en påverkan! Just i år, 2012, är halv-classics sträckning rätt intressant. Loppet följer Gästrikeleden som går runt hela landskapet. Starten är i Hedesunda. Det är hemorten för min kompis Per som jag ska vandra full-classic med. Sedan går loppet via Hyttön och rakt över en jaktmark som jag är med och arrenderar! Hemmaplan alltså. 🙂 Målet är i Hemlingby, en plats jag besökte flera gånger per vecka då jag bodde i Gävle. Det är Gävles friluftscentrum nummer 1. Gävle har många spårcentraler med elljusbelysning, trevliga sträckningar och bra skidspårspreparering men Hemlingby är min favorit. Halv-classic fyller ett bra syfte. Många kanske tycker att Lappland och full-classic är för långt bort eller för lång vandring. Andra kanske tycker att detta är en bra övning inför det riktiga loppet. Jag och Per har inte pratat ihop oss om vi ska nyttja tillfället. Det är säkert så väl trevligt som nyttig övning. Vi får helt enkelt se hur det blir. En vän, Jimmy, genomförde loppet 2011 i hög värme, men med bra erfarenhet och goda rekommendationer.

  3 Responses to “Fjällräven Halv Classic 2012 Hedesunda – Hemlingby”

  1. Låter kul. Intressant att läsa om gamla trakter. Bodde strax utanför Hedesunda, i Ölbo, under 1993-95.

  2. Kan absolut rekommendera Halv Classikern. Man fick verkligen respekt för de som ger sig på Hel Classikern.
    I och för sig så lär väl risken vara liten att det blir 37grader varmt runt Keb i augusti. :0)

  3. Hallå Daniel, Trevlig sida. Fick veta om den av Jimmy. Det här med Halv Classikern låter intressant. Hänger jag gärna med på.

    // Fredrik, Hyttön

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.