Apr 242015
 

IMG_1203

En lyckad resa går mot sitt slut! Nu är det kväll i Singapore och i morgon kväll är det dags att borda flyget hem mot Stockholm. Då har vi varit här fem nätter sedan vi anlände från Sydney. Dagarna här i Singapore har varit givande. Barnen är mycket nöjda med besöken till attraktionerna på Sentosa där vi hunnit med Adventure Cove Waterpark, Universal Studios och SEA Aquarium. Bilden ovan är från ett besök på Long Bar, Raffles Hotel Singapore, ursprungsplatsen för drinken Singapore Sling. Vi är nöjda med vad vi hunnit med och det finns lite tid kvar till aktivitet i morgon, men som vanligt får man plocka önskemål lite här och där men en hel del kvar som vi inte hinner med så det finns mycket kvar till eventuell ny resa.

Dagen tillbringade jag i Indonesien. Tog en dagstrip dit med snabbåt medans resterande av familjen var kvar i staden. Jag åkte till ön Bintan och var mestadels kring Nirwana Beach Resort. Hela resort-området var väldigt rent, snyggt och välordnat. Jag blir dock lite ledsen när jag ser havet. Här finns mycket internationellt vatten och kanske kringliggande länders myndigheter har svårare att motverka utsläpp än hemma i Sverige med våra små innanhav. Det verkar vara en hel del säsongsbetonade problem med oljerester som kommer i land. Stränderna var välstädade men vid promenader på sidan om där det är stenigt så var det sorgligt mycket oljeklet och skräp… 🙁

(Detta bloginlägg räknas som nummer 17 av 53 i Blog53.)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.