Apr 112015
 

IMG_0165

Senaste veckan har två dagar spenderats i Canberra och fem i Melbourne. Dagarna i Canberra tillbringades på museum. Australian War Memorial och National Museum of Australia. Det var även i dessa trakter vi fick se vår första vilda känguru. Efter motorvägen fick vi dess utom en glimt av en emu, den enda emu vi sett hittills.

De fem dagarna i Melbourne har varit riktigt givande! Vi hade tur och vädret blev mycket bättre än prognoserna. Första dagen blev promenad på stan och ett besök på Sea Life Melbourne Aquarium som höll mycket högre kvalité än tidigare besökta Sea Life Sydney Aquarium. Höjdpunkten här blev dock bilturen efter Great Ocean Road. Vid turistinformationen i idylliska och trevliga Lorne fick vi bra tips om lämpliga stopp efter sträckan. Vi stannade på två ställen som skulle vara bra för att se vilda koalor och lyckades bra! Vi såg ett gäng koalor på båda platserna. Turen tog en hel dag och resulterade i 500-600 körda kilometrar.

Imorgon är det dags att checka ut här i Melbourne och styra norröver tillbaka till Sydney för en ytterligare vecka där.

(Detta bloginlägg räknas som nummer 15 av 53 i Blog53.)

  3 Responses to “Canberra och Melbourne (blog53 15/53)”

  1. Spännande! Jag hoppas att jag också kan ta mig dit någon gång. Hoppas ni har det fantastiskt därnere.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.