Mar 152015
 

PADI Enriched Air Nitrox EANx

Det blev lite av en nytändning med uppfräshningsdyket jag utförde i februari. Det gick ju fint, och med det i bagaget tillsammans med en uppdaterad dykmediskinsk undersökning så känns det tryggt inför kommande semester. Då kan jag boka en utfärd och känna att gjort mitt för att få ett bra och säkert dyk.

Nytändningen väckte tidigare idéer om vidareutbildning, något jag brinner för i alla mina fritidsintressen. Därför bokade jag PADI Enriched air diver specialty (Nitrox/EANx) hos Stockholmsbaserade dykskolan Alpin & Dyksport. Kursen är endast teoretisk och innefattar säkerhet, fördelar, nackdelar och planering när man dyker med en fördelning mellan kväve och syre som skiljer sig från luft. Blandningen i luft är 21% syre och 79% kväve och efter denna kurs har jag lärt mig planera med en syredel förhöjd upp till 40%. Kort sagt ger detta ökad tid under vattnet som fördel. Nackdelen är att man inte behöver komma så djupt innan hänsyn behöver tas för att inte få syrgasförgiftning.

(Detta bloginlägg räknas som nummer 11 av 53 i Blog53.)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.