Mar 012015
 

edu-chart

Äntligen har de senaste veckornas förkylning givit med sig. Senaste veckan har varit betydligt bättre. Det var bra för ikväll har jag haft ett dykpass inbokat som jag inte ville ha inställt. Dyket var med Fantasea Diving i Tibblebadet (Täby) och tillsammans med instruktör för att gå igenom alla övningar från PADI Open Water. Ett så kallat review-dyk (refresh/tuneup). Det var ju snudd på tio år sedan jag loggade föregående dyk så en avrostning med instruktör är smart att genomföra innan man ger sig på något annat. Passet startade med ett teoriprov som gick bra. Ett fel på gissningsvis runt 30-35 frågor. Efter det följde ett pass i poolen med alla de övningar och färdigheter som ska uppvisas i OW. Sammanfattningsvis kan man säga att de handlar om färdigheten att hantera sin dykning och lösa olika oplanerade situationer som kan uppstå så som att tömma vattenfyllda masker till mer kritiska som att dela luft med en pardykare. Viktiga moment i hanteringen är t.ex. att på ett bra sätt hantera sin flytkraft och klara av att hålla sig till ett beslutat djup. Alla övningar gick riktigt bra och jag fick med beröm godkänt. Nu är detta dokumenterat i dykloggboken och när det blir dags för dyk på semestern så gör det så väl mig som dykcenter nöjda. Då släpper dykcenter ut en på deras utfärder med tillförlit att man kan hantera dykningen och inte vålla problem för sig själv eller andra. Givetvis var det här inte bara nyttigt utan även kul. Det väcker en del minnen till liv från tidigare dyk och suget på nya dyk.

(Detta bloginlägg räknas som nummer 09 av 53 i Blog53.)

  One Response to “PADI Scuba Review (blog53 09/53)”

  1. Bra jobbat! Kul med dyk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.