Feb 152015
 

IMG_0308

Det har varit fortsatt låg aktivitet i hemmet efter förkylningen. Jag är inte helt kry än och har gått i säng riktigt tidigt hela veckan. I helgen fick jag till och med ställa in min planerade jakt. Tråkigt men nödvändigt för att bli frisk.

Innan jag blev förkyld så hann jag i varje fall besöka en dykläkare och ta en lungröntgen. Alla resultat är färdiga och det är helt ok att dyka igen ur medicinsk synpunkt. Då det var länge sedan jag dök så är det passande at göra första dyket med en instruktör för att repetera grunderna och de övningar jag gjorde i open water. Därför har jag bokat ett refresh-dyk med Fantasea Diving om ett par veckor. Jag hoppas att all förkylning är borta då så det inte blir inställt. Vid refresh-passet blir det ett teoritest på grundkunskaperna så nu har jag börjat studera både open water-boken som testet är på samt advanced open water-boken. Det är roligt att öppna de böckerna igen och glädjande nog verkar jag komma ihåg en hel del. Jag har läst böckerna en gång nu och kommer att hinna ett par svängar till.

När jag dök tidigare så hade jag en dykdator som en icke aktiv dykarkompis ägde. Den lämnade jag tillbaka för flera år sedan. Nu när jag ska dyka igen så vill jag gärna ha en dykdator med mig. Det är bekvämt och känns säkert. Datorn jag lånade klarade endast vanlig luft och nu när jag funderat på en egen så blev ett utav mina krav att den ska klara Nitrox (syreberikad luft där andelen syre är högre än i vanlig luft). Valet föll på en instegsnivå av dykdator som mer än väl kommer räcka för mig, en Mares Puck Pro. Den vann över alternativet Suunto Zoop bland annat för att den har bakgrundsbelyst display. Nu hinner jag lära mig datorn och testa den vid refresh-dyket.

Jag tycker det är bra med säkerhet, både i form av kundskap och erfarenhet så att man agerar rätt men även beredskap för om något går snett. Tidigare har jag haft en dykförsäkring hos DAN Europe och den har jag återaktiverat. Så sammantaget blir de säkerhetshöjande åtgärderna till i vår/sommar: nytt medisinskt intyg, refresh-dyk, teorirepetition och dykförsäkring. Ytterligare åtgärder som lockar men inte kommer nu är rescuediver-kursen.

För övrigt och relaterat till bilden ovan så har jag kompletterat min actionkamera med ett hus vattentätt till större djup än jag kommer dyka till. Kameran är en Contour ROAM2 som jag hittade till ett superpris när en ny sportbutik öppnade i stan.

(Detta bloginlägg räknas som nummer 07 av 53 i Blog53.)

  One Response to “Stegen närmare dykning (blog53 07/53)”

  1. Kul! Skönt att höra att resultaten var positiva. Får se om jag också ska boka ett avrostningspass…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.