Jan 252015
 

Nedjan old photo

Nu när jag funderat lite på apparatdykning igen så har alla mina gamla böcker och papper plockats fram. Jag ska snart ge mig på PADI Open Water Diver och Advanced Open Water Diver -böckerna för att repetera teorin. När jag bläddrar i min loggbok läser jag om de dyk jag gjort. De är inte så många men hög procentdel utav dem uppskattades mycket. Jag hittar fyra dyk på vraket Nedjan utanför Gävle. Eller egentligen två… De två första dyken jag var med på, där hittade vi inte ens vraket. Nya försök gjordes vilket gav två fina dyk. Jag tror att vraket Nedjan hamnar på topplista hos alla Gävledykare över de bästa lokala dyken även om det för vissa kanske känns skrämmande med ett väderutsatt läge och djup som inte ger så långa bottentider.
Vrakdyket gjorde intryck på mig och upplevdes som spännande med en inblick i historian som inte fler än dykare kan uppleva. Intrycken fick mig att gå kursen för PADI Wreck Speciality och söka upp vrakdykarmöjligheter på utomlandsvistelser. Innan mitt dykuppehåll drömde jag om vrakdykning i Norge på WWII-vrak, en dröm som kanske får möjlighet att gå i uppfyllelse någon dag.

Nu ska jag inte ta ut någon seger i förskott och se fram emot olika dyk. Men jag har i varje fall kommit en bit på vägen tillbaka till dykningen. Jag har besökt en dykläkare där undersökningen genomfördes utan problem. Det som återstår av undersökningen innan det är helt grönt för dykning igen är att genomföra en ny lungröntgen, något som jag hoppas blir av inom ett par veckor.

Nedjan 2002-09-07

(Detta bloginlägg räknas som nummer 04 av 53 i Blog53.)

  One Response to “Nedjan 2002-09-07 och ny dykerimedicinsk undersökning nästan färdig (blog53 04/53)”

  1. Spännande! Hoppas verkligen att undersökningen går bra!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.