Jan 172012
 

Project-GC


Under vintern har det dykt upp en ny bra site inom geocaching-communityt. Det är en ambitiös svensk geocachare som startat siten Project-GC. Den är fortfarande under uppbyggnad så det kanske inte är allt som stämmer än men jag tycker det verkar utvecklas med rasande fart! 🙂 Det siten gör är att leverera geocaching-statistik. Det finns en hel del olika statistiska siffror att redovisa när det gäller geocaching! Flera geocachare är riktiga statistiknördar och ärligt talat så håller jag väl själv på att bli sådan. 😉 Om man skapar sig ett konto på siten så kan man t.ex. jämföra sig men någon annan. På bilden ovan ser ni jämförelsetal mellan mitt konto på Geocaching.com och Graazzt som är aliaset för en utav mina geocaching-vänner. Som ni ser på listorna ligger jag i lä när det kommer till siffror!
Klickar man runt lite så kan man hitta helt galna siffror! Nu ligger som sagt siffrorna efter på Project-GC. Man hittar en svensk som loggat mer än 10.000 st geocacher. Väldigt imponerande men i själva verket finns det några till som kommit så långt. Man kan också hitta en svensk som loggat cacher mer än 800 dagar i rad utan uppehåll. Så med detta bör jag kunna försvara mig mot dem som tycker jag är galen, eller!!?? 😉

Jan 162012
 

Friluftsfrämjandet Vildmannen


9-10 juni 2012 arrangerar Friluftsfrämjandet Gävle vandringsloppet Fjällräven Halv Classic 2012 Gästrikland. Gävles lokalavdelning har arrangerat halv-classic de senaste åren i Gävles närhet. Det har skett i samarbete med Fjällräven. Nu har inte Gästrikland några kalfjäll att stoltsera med, men det finns en hel del intressant natur! Hela Gästrikland har en variation av vackra skogar, kustlandskap, vattendrag som t.ex. Dalälven och i den norra delen något högre terräng. Nu ska jag erkänna att jag är född i Gävle och uppväxt i Valbo så viss lokalpatriotism gör säkert en påverkan! Just i år, 2012, är halv-classics sträckning rätt intressant. Loppet följer Gästrikeleden som går runt hela landskapet. Starten är i Hedesunda. Det är hemorten för min kompis Per som jag ska vandra full-classic med. Sedan går loppet via Hyttön och rakt över en jaktmark som jag är med och arrenderar! Hemmaplan alltså. 🙂 Målet är i Hemlingby, en plats jag besökte flera gånger per vecka då jag bodde i Gävle. Det är Gävles friluftscentrum nummer 1. Gävle har många spårcentraler med elljusbelysning, trevliga sträckningar och bra skidspårspreparering men Hemlingby är min favorit. Halv-classic fyller ett bra syfte. Många kanske tycker att Lappland och full-classic är för långt bort eller för lång vandring. Andra kanske tycker att detta är en bra övning inför det riktiga loppet. Jag och Per har inte pratat ihop oss om vi ska nyttja tillfället. Det är säkert så väl trevligt som nyttig övning. Vi får helt enkelt se hur det blir. En vän, Jimmy, genomförde loppet 2011 i hög värme, men med bra erfarenhet och goda rekommendationer.

Jan 012012
 

Fjällräven Classic banderoll © Fjällräven AB 2011

Planering och drömmar!
Jag är sådan att jag njuter av stadiet att planera och drömma om något i framtiden. Kolla på bilden ovan! Den är väl så vacker, att den till och med kan få någon som inte tänker genomföra Fjällräven Classic att drömma! Eller hur!? Oavsett om det är en dagsutflykt, en semester, ett maraton eller ett vandringslopp som ligger framför mig i tiden så sitter jag gärna vid datorn och studerar ämnet. Det finns massor att hitta. Eftersom jag inte är pionjär och genomför något helt otestat så har många före mig dokumenterat ämnet väl. Entusiaster och professionella som delar med sig. Bloggar med inlägg som tipsar, motiverar och målande beskriver. Wikipedia med fakta. Filmer på Youtube, kanske med produkttester eller bara härliga att se. Fotoalbum på Flickr. Webshopar där man kan jämföra utrustning. Med mera…

Fjällräven Classic är naturligtvis inget undantag. Det är inte heller en exklusiv Svensk angelägenhet. När man googlar hittar man mycket på svenska men även tyska, engelska och andra språk. Loppet och den Svenska naturen lockar besökare från andra länder. Visst är det trevligt! Att vi i Sverige har natur att vara stolt över!

Jag tänkte ge några tips på läsning för den som är intresserad just i detta ämne.

Béatrice Karjalainen är en tjej som genomfört flera lopp. Följ länken så kommer du till hennes blog. Där kan du läsa vad hon skrivit om sina lopp.

På Flickr kan du hitta en hel del fotografier från tidigare lopp. Flera har valt att ansluta sig till gruppen Fjällräven Classic.

När jag är ute efter utrustning så tittar jag mycket på Addnature och Naturkompaniet. Det finns förstås många fler men det är hos dessa två jag oftast söker fakta. Per och jag har satt upp en mapp som vi delar på i Dropbox. Där för vi excel-ark över utrustning som är intressant att välja på. Just nu kartlägger vi sovsäckar. Om det blir ett bra excel-ark när det är färdigt så kan jag dela med mig utav det här.

Tillverkare har ofta mer än en bra hemsida där produkter presenteras. Här är loppets arrangör Fjällräven exceptionellt bra!! De har en riktigt bra Youtube-kanal som inte bara koncentreras runt deras produkter utan även ger riktigt bra tips!

Här är en instruktion hur du lagar en reva i ditt tält:

Här är en intervju med Béatrice Karjalainen som nämns ovan:

Klicka runt på Internet och dröm! Kanske Du är med nästa år!?